Inschrijven Inschrijven

Programma

Het programma is als volgt:

10.00 uur – Terrein open
10.50 uur – Officiële opening
11.00 uur – Start 21 km
11.30 uur – Start 10 km
12.00 uur – Start 5 km – zonder hond
12.30 uur – Start 5 km – met hond
13.00 uur – Start 2 km – zonder hond
13.30 uur – Start 2 km – met hond
15.00 uur – Einde

We ontvangen je graag minimaal een half uur voor de start van jouw afstand. Je kunt je startnummer ophalen bij de registratiebalie op het terrein.

Faciliteiten

Je kunt tijdens The Big Run gebruik maken van verschillende gratis faciliteiten, waaronder:
– Omkleedruimtes
– Toiletten
– Garderobe
– Tijdregistratie van MYLAPS (zie verderop)
– Waterposten onderweg

Daarnaast zijn op het terrein van Hulphond Nederland enkele cateringpunten waar je terecht kunt voor een hapje of drankje (hier zijn kosten aan verbonden).

Afstanden en parcours

Je kunt bij The Big Run kiezen uit vier verschillende afstanden:

2 km – Family Run (deelname met hond mogelijk)
Deze afstand is bij uitstek geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en voor families die het leuk vinden om met elkaar te hardlopen. Het parcours van deze Family Run is uitgezet in de directe omgeving van het opleidingscentrum van Hulphond Nederland.

5 km (deelname met hond mogelijk)
Een afstand voor de lopers die gaan voor het plezier en een mooie tijd. Het parcours van deze afstand voert door het sfeervolle dorp Herpen.

10 km
Deze run is voor de lopers die hun poot niet omdraaien voor een paar kilometer meer. Het parcours voert eerst door Herpen, gaat vervolgens richting de Maas en langs Overlangel weer terug naar Herpen.

21 km
Dit is de ultieme afstand voor de fanatieke hardlopers. Het parcours daagt de deelnemers uit om liefst twee keer het parcours van de 10 km run en een extra lus te trotseren.

Bekijk hier het overzicht met routes per afstand (PDF).

Tijdregistratie

Tijdens The Big Run wordt er gebruik gemaakt van elektronische tijdregistratie, zodat jij de exacte tijd weet die je nodig had om jouw afstand te voltooien. We maken daarbij gebruik van de MYLAPS BibTag. Deze BibTag bevindt zich achterop je startnummer in een kunststof afstandhouder. Verwijder deze dus niet! Je ontvangt je startnummer op de dag zelf bij de registratiebalie.

Tijd uitslagen?

Bij de uitslagen voor de prijsuitreiking en het bepalen van de prijswinnaars gebruiken we de brutotijd. Deze begint te lopen op het moment dat het startschot valt en niet wanneer jij de mat passeert. Deze brutotijd zal ook de tijd zijn in de uitslagenlijst die gepubliceerd gaat worden op de uitslagenpagina op deze website. Hier wordt ook je nettotijd vermeld, zodat je precies weet hoe lang je er echt over deed.

Gedragscode

Om alle deelnemers zoveel mogelijk te laten genieten van The Big Run geldt er een gedragscode. We stellen het op prijs als je deze leest en naleeft bij je deelname.

Omgeving

The Big Run vindt plaats in Herpen en directe omgeving. Het parcours voert door dit sfeervolle Noord-Brabantse dorp dat op slechts enkele kilometers van de Maas is gelegen. Ten noorden van Herpen ligt de Hertogswetering met de plas De Hamelspoel, ook wel Putwielen genoemd. De plas is door een zandwinning ontstaan in 1970 en is onderdeel van het parcours voor de runs van de 10 en 21 km.