Inschrijven Inschrijven

Programma

Het programma op 6 oktober is als volgt:

10.00 uur – Terrein open
10.50 uur – Officiële opening
11.00 uur – Start 21 km
11.30 uur – Start 10 km
12.00 uur – Start 5 km (zonder hond)
12.10 uur – Start 5 km (met hond)
12.30 uur – Start 2 km (Family Run, met en zonder hond)
13.45 uur – Prijsuitreiking
15.00 uur – Einde

We ontvangen je graag minimaal een half uur voor de start van jouw afstand. Je kunt je startnummer ophalen bij de registratiebalie op het terrein.

Faciliteiten

Je kunt tijdens The Big Run gebruik maken van verschillende gratis faciliteiten, waaronder:
– Omkleedruimtes
– Toiletten
– Garderobe
– Tijdregistratie van MYLAPS (zie verderop)
– Waterposten onderweg

Daarnaast zijn op het terrein van Hulphond Nederland enkele cateringpunten waar je terecht kunt voor een hapje of drankje (hier zijn kosten aan verbonden). Ook kun je na afloop genieten van live muziek. Verderop lees je daar meer over.

Afstanden en parcours

Je kunt bij The Big Run kiezen uit vier verschillende afstanden:

2 km – Family Run (deelname met hond mogelijk)
Deze afstand is bij uitstek geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en voor families die het leuk vinden om met elkaar te hardlopen. Het parcours van deze Family Run is uitgezet in de directe omgeving van het opleidingscentrum van Hulphond Nederland.

5 km (deelname met hond mogelijk)
Een afstand voor de lopers die gaan voor het plezier en een mooie tijd. Het parcours van deze afstand voert door het sfeervolle dorp Herpen.

10 km
Deze run is voor de lopers die hun poot niet omdraaien voor een paar kilometer meer. Het parcours voert eerst door Herpen, gaat vervolgens richting de Maas en langs Overlangel weer terug naar Herpen.

21 km
Dit is de ultieme afstand voor de fanatieke hardlopers. Het parcours daagt de deelnemers uit om liefst twee keer het parcours van de 10 km run en een extra lus te trotseren.

Bekijk hier het overzicht met routes per afstand (PDF).

Tijdregistratie

Tijdens The Big Run wordt er gebruik gemaakt van elektronische tijdregistratie, zodat jij de exacte tijd weet die je nodig had om jouw afstand te voltooien. We maken daarbij gebruik van de MYLAPS BibTag. Deze BibTag bevindt zich achterop je startnummer in een kunststof afstandhouder. Verwijder deze dus niet! Je ontvangt je startnummer op de dag zelf bij de registratiebalie.

Tijd uitslagen?

Bij de uitslagen voor de prijsuitreiking en het bepalen van de prijswinnaars gebruiken we de brutotijd. Deze begint te lopen op het moment dat het startschot valt en niet wanneer jij de mat passeert. Deze brutotijd zal ook de tijd zijn in de uitslagenlijst die gepubliceerd gaat worden op de uitslagenpagina op deze website. Hier wordt ook je nettotijd vermeld, zodat je precies weet hoe lang je er echt over deed.

Lekkere hapjes en drankjes

Voor de lekkere en gezonde trek zijn tijdens The Big Run de foodcaravans van SuzieQ en Bakken op Hakken aanwezig. Bij hen kun je voor of na je run terecht voor overheerlijke smoothies, tosti’s, fruitbowls en poffertjes.

Live muziek van FenderLee

Bij The Big Run gaat het niet alleen om de sportieve prestatie, maar zeker ook om de gezelligheid. Op 6 oktober is er daarom live muziek van formaat. Na afloop van de runs verzorgt de fantastische band FenderLee een optreden. Deze band heeft enkele medewerkers van Hulphond Nederland in de gelederen. FenderLee speelt diverse muziekstijlen, van funk tot rock en van soul tot blues, altijd met de juiste groove en passie. Voor deelnemers en toeschouwers een waar muzikaal feestje! Meer informatie: www.fenderlee.nl

Family fun

Ook voor kinderen is The Big Run een leuk evenement! Voordat zij beginnen aan de Family Run van 2 km verzorgt Hulphond-mascotte Flip een vrolijke warming-up. Bovendien kunnen de kinderen zich laten schminken en worden er lekkere poffertjes gebakken om van te smullen!

 

Agility en Doggy Lounge

Deelnemende honden kunnen samen met hun baasje een eigen warming-up of cooling down doen op de agility baan. En na de run even bijkomen kan in de speciale Doggy Lounge. Beide faciliteiten worden aangeboden door Royal Canin.

Gedragscode

Om alle deelnemers zoveel mogelijk te laten genieten van The Big Run geldt er een gedragscode. We stellen het op prijs als je deze leest en naleeft bij je deelname.

Omgeving

The Big Run vindt plaats in Herpen en directe omgeving. Het parcours voert door dit sfeervolle Noord-Brabantse dorp dat op slechts enkele kilometers van de Maas is gelegen. Ten noorden van Herpen ligt de Hertogswetering met de plas De Hamelspoel, ook wel Putwielen genoemd. De plas is door een zandwinning ontstaan in 1970 en is onderdeel van het parcours voor de runs van de 10 en 21 km.